Om oss

hämta (2)År 2003 etablerades företaget  under namnet Grand Vinum. Grundarna var Fredrik Malmgren och Sebastian Ware.  Anders Herdenstam anställdes som inköpsansvarig. Företaget var till en början verksam samarbetspartner till de största importörerna i Sverige. Ett viktigt uppdrag var bland annat att utveckla vinsortimentet i Euroshop-butiker runt om i Europa,. Detta vid sidan av import och försäljning mot hotell och restauranger i Sverige. Man kan säga att verksamheten präglades de första åren av stora konsultuppdrag som inköpspartner och strategisk koordinator, åt bland annat kunder såsom  SAS och inflight. Under de efterkommande åren utvecklades importdelen och sortiment inriktades mot en restaurangmarknaden.

 

logomodifieradlitenÅr 2011 bytte företaget namn till Herdenstam Vinhandel då den tidigare inköpschefen Anders Herdenstam tog över rollen som VD. Inriktningen har sedan dess ändrats med större fokus på ekologiska viner utan att göra avkall på kvalitén. Eftersom mat & vin i kombination fortfarande är ett av våra viktigaste marknadsområden så präglas sortimentet starkt av denna idé. Vi talar om smakrika men samtidigt komplexa viner  som rör sig inom olika områden; olika aromkomponenter, texturer, grundsmaksuppsättningar, som kompletterar ämnar varandra som helhet.

 

bild3Eftersom vi alltid tänker på vinet tillsammans med en given maträtt eller råvara, färsk eller  tillagad på ett givet, så sätt försöker vi utgå ifrån denna kombination. Frågorna blir därför också alltid givna när vi provar ut nya viner: Har vinet någon form,  egen karaktär eller själ? Vilka typ av smaker, texturer och aromer skulle vi kombinera här? Hur kompletterar vinets smakprofil vårt övriga sortiment?

 

 

Om vi upplever att vi inte kan matcha ett vin i vårt sortiment med en tidsenlig trendig maträtt/råvara/smak bild5utan att tweeka alltför mycket så  letar vi  nya viner som klarar den uppgiften. Det är därför som vi som restaurangleverantör  kan erbjuda ett sortiment som ständigt anpassas efter marknaden. För de restauranger/kedjor som behöver hjälp gör vi även uppdrag som inköpskonsult där vi mot  en kommission hjälper till att både finna och direktimportera intressanta viner från hela världen.