Mas del Périé, Cahors

mas del perie

Egendomen Mas del Perié har funnit i Jouves familj i fyra generationer och sonen Fabien är nu kapten över vinggårdarna. Endast 29 år gammal konverterade han samtliga vingårdar i familjens ägo till biodynamisk odling. I sitt enträgna arbete riktade han sin blick till en i princip utdöd druva, Jurancon Noir, och bestämde sig genast för att uppväcka den i en ny föryngrad upplaga. Vinrankorna odlas i Trespoux-Rassiels, en liten by vid den kalkrika plateaun som utgör den högsta terrasserade läget inom Cahors AOP.

I denna region är Malbec kungen av alla druvsorter. Lokaliseringen av de olika vingårdslägena mellan mellan Quercy och Cahors skapar en stor variation av olika uttryck av druvan. Dessa skillnader i terroir och uttryck förstärks även av det biodynamiska jordbruket som tillämpas. Här handlar det om att respekterar liv, växter, människor och deras miljö. Vinfikationen sker helt naturligt utan tillsatser. Vinet lagras sedan tills rätt mognad för respektive vin uppnås, antigen sker det i cementtankar, fat eller stora träfat (foudres), allt beroende på vinets personlighet.EU_Organic_Logo_Colour_54x36mm

Les Escures AOC Cahors 

Tu Vin Plus Aux Soirées VDF 

Omar M’a Abuser VDF

You Fuck My Wine