Menu

Domaine Combier, Crozes Hermitage

combier

I början på 70 talet, långt innan det kom på modet, odlade Laurents far vingårdarna ekologiskt, och idag omfattar gårdarna totalt 20 ha i Crozes Hermitage.Laurent har visat sig värdig appellationens namn genom att producera eleganta och personliga viner ovanligt för en region som domineras av kooperativ och negocianter som så allt för ofta har för ovana att profiterar mer på namnet ”Crozes Hermitage” än kvaliteten. Laurent är också en del av ”Trio Infernal”, ett vingårdsprojekt i Priorat, Spanien tillsammans med vännerna och producenterna Michel Gerin (Domaine Jean Michel Gerin), Peter Fischer (Château Revelette). Skördeuttaget ligger i genomsnitt på 40 hektoliter per hektar och alla druvor skördas naturligtvis för hand. Toppvinet Clos de Grives kommer från det 10 hektar stora blocket Clos de Grives som planterades 1952. Grus och lössjordar av kalksten, röd lera och norra Rhônedalens typiska rullstenar, Galets Roulés utgör ett närapå perfekta hem för de gamla Syrah stockarna – Varav vissa är över hundra år.

domaine-combier-crozes-hermitage-blanc-cuvee-clos-des-grives-2011

Crozes Hermitage Cuvée ”L”