Menu

Erbaluna, Piemonte

 

lamorra

logoerbalunaNär Severino och Andrea slutade skolan 1985 bestämde de sig för att fortsätt arbetet med familjens vingårdar och vineri i La Morra. Vingården och vineriet hade då tillhört familjen i många generationer men bröderna ville göra det modernt och ekologisk och med nya nya metoden kom det nya namnet: Erbaluna.Med ny inriktning mot ekologisk odling och respekt för naturen och omgivningen var ambitionen att skapa viner, från vingård till butelj, i yttersta klass och alltid med mycket karaktär. Resultatet av deras hårda arbete skördar nu framgånger världen runt på olika vinmässor och tävlingar där vinerna uppmärksammas för sin uttrycksfulla karaktär. I början ersattes kemiska bekämpningsmedel av mindre farliga ämnen som svavelpulver och kopparsulfat mot parasiter och mjöldagg. Även naturliga produkter såsom växtextrakt. Man tillämpar även gödsling med stallgödsel eller produkter som innehåller sjögräs för att göra jorden mer fertil. Arbetet i källaren fortsätter med användningen av naturliga klarningsmedel såsom bentonit, äggvita, gelatin och fisk-lim. Allt arbete är certifierad av ICEA (Istituto per la Certificazione Etica Ambientale), vars tekniker styr arbetet på gården och kontrolleras två gånger om året för att se att deras normer för produktionen respekteras.

Dolcetto d‘Alba ”Le List” DOC 

Langhe Nebbiolo DOC 

Barbera d’Alba ”La Rosina” DOCG 

Barolo Vigna Rocche DOCG 2004