Wente Vineyard, Livermore Valley

general

 2011 American Winery of the Year award Wine Enthusiast magazine

Wente Vineyards grundades 1883 och är det äldsta familjeägda vineriet i USA. Idag drivs företaget av fjärde och femte generationens vinmakare. Filosofin som man burit med sig från generation till generation är fortfarande ”att odla de bästa druvorna, med den finaste frukten, med minsta möjliga påverkan på naturen. Denna filosofi påverkar forfarande alla delar av produktionen; alltifrån energibevarande operationer och återvinning, till avfallsminskning och social ansvar.

Lokaliserade precis öster om San Fransisco, i det rika historiska området Livermore Valley, har Wente blivit erkända som ett av de främsta resmålet för  vinintresserade. Här handlar det om att sätta vinet i en kontext med ständiga aktiviteter som vinprovningar,  mat & vin i  kombination, utveckla recept samt fine dining.

Wente Vineyards arbetar hela tiden med att utveckla sin vinmakning och resultatet är ett hantverk som omfattar både traditionell vinmakning såväl som nya tekniker. Druvorna kommer idag ifrån totalt 3000 hektar av hållbart odlade druvor där varje unikt område, med sin specifika terroir, har gett sitt namn till sitt speciella vin. Låt er väl smaka!

 

Morning Fog Chardonnay 

Beyer Ranch Zinfandel 

Reliz Creek Pinot Noir

Charles Wetmore Cabernet Sauvignon